Bedrijfsdata

Iedere onderneming zal er vroeg of laat mee te maken krijgen: de bedrijfsdata hebben een back-up nodig. Dit kan diverse redenen hebben: ten eerste kunnen er door de groei van een onderneming grotere servers nodig zijn. Anderzijds wil je dat ook bij een verhuizing al je gegevens bewaard blijven. Als laatste is het verstandig om een back-up te maken voor het geval het systeem ooit crasht. Er is niets zo vervelend als een heleboel data kwijtraken doordat er een enkele fout is gemaakt. Hoe je een back-up van je bedrijfsdata aanpakt lees je hier.

Online of op schijf
Vroeger was het gebruikelijk om back-ups op te slaan op floppy disks. Gelukkig is die tijd voorbij, anders zouden er nu per onderneming duizenden van zulke diskettes nodig zijn. Tegenwoordig kun je eigenlijk kiezen tussen twee manieren om een back-up te maken. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een externe harde schijf. Het voordeel hiervan is de grootte, maar wat als deze harde schijf het ook begeeft?

Veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in IT beheer bieden opslagruimte aan. In plaats van zelf je back-ups te moeten regelen, kun je kiezen voor online back-ups. Zo heb je altijd een veilige plek waar je je data hebt opgeslagen, mocht er iets gebeuren. Doordat al het dataverkeer via een beveiligde internetverbinding verloopt, ben je tevens verzekerd van een goede omgang met je gegevens.

Een back-up aanvragen
Om vervelende consequenties van een brand, diefstal, of een ander ongeluk te voorkomen, is het dus slim om je bedrijfsdata te back-uppen. Door een betrouwbare online back-up te regelen bij een ICT bedrijf zit dat sowieso goed. Door contact op te nemen met het ICT bedrijf van jouw keuze, kun je een back-up aanvragen. Je betaalt meestal slechts eenmalige kosten, maar je hebt dan permanente toegang tot een veilige opslagplaats voor jouw bestanden en gegevens.

Systeembeheerders vergelijken?
Wil je weten wat de kosten zijn voor het oplossen van computerproblemen of serverstoringen bij jou op kantoor? Kom dan vrijblijvend in contact met meerdere systeembeheerders en vergelijk het aanbod. Door de offertes van verschillende specialisten naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Vraag gratis systeembeheer offertes op.