ICT diensten

Als onderneming kom je vaak in situaties waarin het handig is een expert te hebben op het gebied van informatie en communicatie. In zulke gevallen kun je bouwen op een ICT specialist. ICT is een overkoepelende term voor alle diensten die te maken hebben met software, hardware, en systemen. Hoewel het lastig is om een uitputtende lijst van ICT diensten op te noemen, vind je hier alle ICT diensten die het meest voorkomen.

Bescherming en ondersteuning
Iedere onderneming heeft een uitgebreid netwerk aan computers, printers, en andere apparaten. Bij grotere bedrijven is het allemaal wat complexer; om alles in goede banen te leiden zie je daarom ook vaak een systeembeheerder in dienst. Deze specialist zorgt voor ondersteuning en de beveiliging van het systeem. Mankeert er iets aan een computer, dan ben je meestal bij deze persoon aan het goede adres.

Laat het systeem goed werken
Ook bij de installatie van een computernetwerk is de hulp van een ICT specialist nodig. Denk hierbij aan programmeurs die de juiste software ontwerpen. Tegelijkertijd is er een serverbeheerder nodig die de lay-out van het serverpark ontwerpt. Voor uitgebreidere ICT projecten kun je bovendien de hulp inschakelen van een ICT projectleider. Voor elke stap van het ICT proces is er eigenlijk wel een specialist te vinden.

Werk uit handen geven
Als je een onderneming hebt, kun je ervoor kiezen om het systeembeheer voor je eigen rekening te nemen. Je loopt hierbij wel het risico dat als er iets misgaat, je niet direct een oplossing hebt. Veel ICT specialisten zijn gelukkig op basis van een oproep in te schakelen, maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Voor tijdige installatie van updates en een goede bescherming van je gegevens is het daarom verstandig het werk uit handen te geven aan een specialist. Wil je weten wat een ICT bedrijf nog meer voor je kan betekenen. Neem dan eens contact met hen op.

Computerproblemen
Het komt waarschijnlijk vaker voor dan dat je eigenlijk zou willen, problemen met je computer. Hoe goed je je personal computer op verschillende manier ook beschermd, zo nu en dan sluipt er onvermijdelijk een probleempje binnen. Dit probleempje kan soms uitgroeien tot een serieus probleem, hardnekkig zijn en zorgen voor heel wat gedoe.

Veel voorkomende computerproblemen
Sommige problemen zie je eigenlijk alleen in uitzonderlijke gevallen, anderen keren geregeld terug. Bij iedereen. Van deze laatste groep hebben we hier een kleine selectie gemaakt. De meest herkenbare hiervan is ongetwijfeld het vastlopen van de computer. Je zit bijvoorbeeld wat te typen in een word-document of te surfen op het net en dan, opeens, blijft alles hangen. Vooral als je ergens serieus mee bezig was, kan dit knap vervelend zijn, daar de enige oplossing vaak is het opnieuw opstarten van de computer. Een ander veelvoorkomend probleem is het opstartprobleem, die vaak gepaard gaat met een ‘Dll error’ foutmelding. Je computer vertikt het dan om tot het bureaublad te komen. De laatste van de computerproblemen die we bespreken en ook geregeld zorgt voor veel ergernis, is het enorm traag worden van je computer. Dit kan bijvoorbeeld komen door verstopte malware. Uiteraard is ook dit erg vervelend, daar je tijden bezig bent met de simpelste handelingen.

Het oplossen van computerproblemen
Gelukkig zijn er voor al deze problemen – van het opstartprobleem tot het ‘traagheidsprobleem’ – oplossingen te vinden. Als je computer bijvoorbeeld vaak blijft hangen, oftewel vastloopt om in computertaal te blijven spreken, dan kun je meerdere dingen proberen om dit te verhelpen. Zo kun je Windows in de herstelmodus opstarten, waarbij problemen vaak verholpen kunnen worden, en is het eveneens mogelijk om dit soort problemen te voorkomen door je computer regelmatig op te schonen. Een overvolle computer is namelijk voor de oorzaak van het genoemde probleem. Lukt dit allemaal niet, dan kun je een professioneel inroepen voor hulp. Bij bedrijven en organisaties vind je vaak een systeembeheerder die je van dienst kan zien, zeker bij de grotere.

Systeembeheerders vergelijken?
Wil je weten wat de kosten zijn voor het oplossen van computerproblemen en serverstoringen bij jou op kantoor? Kom dan vrijblijvend in contact met meerdere systeembeheerders en vergelijk het aanbod. Door de offertes van verschillende specialisten naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Vraag gratis systeembeheer offertes op.