Ieder bedrijf maakt gebruik van computers, of het nou een eenmanszaak is of een onderneming met honderden werknemers. Als de IT infrastructuur van een bedrijf een zekere mate van complexiteit bereikt, is een systeembeheerder onmisbaar. Een systeembeheerder zorgt er namelijk voor dat het geheel aan apparaten goed blijft werken. Denk hierbij niet alleen aan computers en de servers die hiervoor geïnstalleerd zijn, maar ook aan printers en andere apparaten. Merk je dat je in jouw bedrijf niet meer zelf het systeembeheer kunt doen? Dan is het slim om een systeembeheerder in te huren. Waar je daarbij op kunt letten lees je hier.
Vaste dienst of on demand
Als je een systeembeheerder wilt inhuren, denk dan eerst eens bij jezelf na wat de grootte van je bedrijf is. Is het nodig dat er iedere dag een systeembeheerder aanwezig is? Leid je een onderneming met tientallen mensen en een complex IT systeem, dan is een systeembeheerder in vaste dienst slim. Wil je het systeembeheer uitbesteden maar wil je niet in een vaste werknemer investeren, dan kan het een goede keuze zijn om slechts deels uit te besteden. In dit geval laat je een IT dienstverlener je systeem monitoren, om in te grijpen wanneer er iets mis gaat. Ook als je periodiek een controle wilt, is on demand een slimme keuze.
Wat zijn de kosten?
Het zal afhankelijk zijn van de kennis en expertise van de systeembeheerder wat het tarief is. Een beginnende IT dienstverlener zal namelijk een lager tarief hebben dan iemand die al jaren meegaat in het vak. Neem je iemand in vaste dienst, dan kun je al gauw uitgaan van een jaarloon van 40.000 euro. Als je een contract met een bedrijf afsluit voor periodiek onderhoud, dan zit je eerder op zo’n 1000 tot 2000 euro per jaar. Het is maar net de vraag hoeveel ondersteuning jij en je onderneming nodig hebben.
Op particulier gebied is computertechnologie vaak nog wel aardig goed te begrijpen voor de meeste mensen, maar als er over wordt gesprongen naar computertechnologie binnen een bedrijf of een organisatie, waarbij alle computers in contact staan met hetzelfde systeem, wordt het voor velen al een stuk lastiger. Je krijgt te maken met een compleet beveiligingssysteem voor alle computers en de algemene installatie van hardware en software. Niet de gemakkelijkste zaken. Op die momenten doe je er dan ook verstandig aan om hulp van een professional in te roepen, van een systeembeheerder dus. Bij het inhuren van een systeembeheerder kunnen echter nog wel wat vragen komen kijken. Zo kun je je afvragen waar je op moet letten bij het inhuren en wat dat allemaal wel niet gaat kosten. Wij helpen je bij deze vragen door ze hieronder te beantwoorden.
Tips bij het inhuren van een systeembeheerder
Er zijn een aantal zaken die je beslist niet mag vergeten bij het aantrekken van een systeembeheerder binnen je team. Ten eerste moet je een plan maken omtrent het systeem bij je op de werkvloer. Op die manier kun je namelijk zien wat je nodig hebt, welke competenties de beheerder moet hebben. Vervolgens is het, tijdens een eerste gesprek waarbij een eventuele overeenkomst tussen de beide partijen gesloten wordt, belangrijk om je niet te laten overbluffen. Systeembeheerders spreken nogal eens in ICT-jargon, waardoor het soms lijkt alsof alles wat ze zeggen met betrekking tot jouw behoeften en hun eigen competenties waar is, maar het is mogelijk om hier doorheen te zien door de juiste vragen te stellen. Tot slot is het ook nog van belang om, nadat je de overeenkomst gesloten hebt, de systeembeheerder goed in de gaten te houden en te controleren of hij of zij wel aansluit op het beleid dat je wilt voeren op ICT gebied.
De kosten van het inhuren van een systeembeheerder
Ook niet onbelangrijk zijn natuurlijk de kosten van een systeembeheerder, maar op de vraag hoe hoog die kosten zijn, valt geen eenduidig antwoord te geven. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo vraagt de één simpelweg meer dan de ander en speelt ook de hoeveelheid taken die uitgevoerd moeten worden hierbij een rol.
Systeembeheerders vergelijken?
Wil je weten wat de kosten zijn voor het oplossen van computerproblemen en serverstoringen bij jou op kantoor? Kom dan vrijblijvend in contact met meerdere systeembeheerders en vergelijk het aanbod. Door de offertes van verschillende specialisten naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Vraag gratis systeembeheer offertes op.