Kosten systeembeheer

IT problemen zijn in een bedrijf één van de meest voorkomende problemen. Je kent het ongetwijfeld: een printer die vastloopt, een computer die niet meer aan is te krijgen, een verkeerde verbinding tussen meerdere systemen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van problemen waar je IT infrastructuur mee te maken kan krijgen. Om dit te voorkomen is het inhuren van een systeembeheerder nodig. Een systeembeheerder is namelijk gespecialiseerd in het onderhouden van computernetwerken. Maar hoeveel kost zo’n dienst nu eigenlijk?

In dienst nemen of uitbesteden?
Het is helemaal afhankelijk van wat voor soort systeembeheer je kiest. Er zijn namelijk twee manieren om een systeembeheerder in te huren. Ten eerste kun je een systeembeheerder in dienst nemen. Dit heeft als voordeel dat je altijd iemand hebt om op terug te vallen. Daarnaast weet de systeembeheerder precies wat er in het bedrijf speelt en kan dus veel directer met vragen omgaan. Een goede systeembeheerder verdient rond de 40.000 euro per jaar. Als dit een te grote investering is kun je voor het uitbesteden van het systeembeheer kiezen.

Bij het uitbesteden van het systeembeheer wordt er doorgaans pas ingegrepen wanneer er iets fout gaat of wanneer er belangrijk onderhoud moet worden verricht. Een andere mogelijkheid is kiezen voor periodiek systeembeheer: hierbij komt er bijvoorbeeld eens per maand een systeembeheerder op bezoek om in korte tijd alles weer goed te laten lopen. Met een contract voor uitbesteding ben je veel minder geld kwijt per jaar (zo’n 2000 euro). Het nadeel is dus dat je niet altijd iemand hebt om op terug te vallen.

Geen systeembeheerder? Dit zijn de risico’s
Kies je er bewust voor om geen systeembeheerder te hebben, of had je er tot voorheen nog nooit van gehoord? Dan loop je het risico dat je op de lange termijn vervelende kosten gaat krijgen. Een computersysteem waar het een en ander aan mankeert kan namelijk crashen. Ook zorgt een verkeerd ingerichte IT infrastructuur voor een verminderde productiviteit. Om deze redenen is het belangrijk om altijd een systeembeheerder in dienst te nemen als je een bedrijf van redelijke grootte hebt.

Systeembeheerders vergelijken?
Wil je weten wat de kosten zijn voor het oplossen van computerproblemen en serverstoringen bij jou op kantoor? Kom dan vrijblijvend in contact met meerdere systeembeheerders en vergelijk het aanbod. Door de offertes van verschillende specialisten naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Vraag gratis systeembeheer offertes op.