Systeembeheer uitbesteden

Iedere onderneming die aan het groeien is heeft met het volgende te maken: het aantal apparaten en computers in het bedrijf neemt toe en zo ook de complexiteit van het IT netwerk. Om ervoor te zorgen dat alle systemen goed blijven werken is het slim om een systeembeheerder in te huren. Als er geen goed systeembeheer is dan loop je het risico dat het systeem op een gegeven moment niet meer goed werkt, en dan kom je met onnodige kosten te zitten. Heb je een klein bedrijf (bijvoorbeeld als je een ZZP’er) bent dan zal systeembeheer niet echt nodig zijn. Bij een groter bedrijf is een systeembeheerder eigenlijk onmisbaar te noemen.

Uitbesteden beter dan vaste dienst?
Huur je een systeembeheerder in, dan kun je kiezen uit twee opties. Veel bedrijven nemen een vaste systeembeheerder in dienst. Deze persoon zorgt er dan voor dat het systeem blijvend goed onderhouden wordt. Ook in het geval van vragen is er altijd direct een persoon om op af te stappen. Het in dienst nemen van een systeembeheerder betekent wel dat je als ondernemer een flinke investering maakt; je bent immers een volwaardig jaarloon kwijt.

Als je voor het uitbesteden van systeembeheer kiest, liggen de kosten een stuk lager. Je kunt er namelijk voor kiezen om een IT dienstverlener alleen periodiek te laten langskomen. In dit geval geef je het systeembeheer uit handen, zonder dat je aan een duur contract vastzit. Je haalt bovendien de kennis van een externe specialist in huis, zodat je zelf ook beter inzicht in het systeem krijgt. Systeembeheer uitbesteden is daarmee een voordelige en verstandige optie.

Systeembeheer op afstand
Je kunt er ook voor kiezen om zelf deels het systeembeheer voor je rekening te nemen. Als er dan toch iets misgaat, krijgt de externe systeembeheerder een signaaltje en kan ingrijpen. Sommige ICT bedrijven bieden ook systeembeheer op afstand aan. Zo vindt er alleen een interventie plaats wanneer het echt nodig is.

Systeembeheerders vergelijken?
Wil je weten wat de kosten zijn voor het oplossen van computerproblemen en serverstoringen bij jou op kantoor? Kom dan vrijblijvend in contact met meerdere systeembeheerders en vergelijk het aanbod. Door de offertes van verschillende specialisten naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten die je moet maken. Vraag gratis systeembeheer offertes op.